onsdag 29. februar 2012

Rosablogg oppgave

Rosabloggeren http://sophieelise.blogg.no/


De fleste tenker på en rosablogger som ei jente med korte kjoler, lange, slitte extensions, store push-up pupper som kun blogger om overfladiske ting som sminke, hår, mote og hvilken krise det er når de har 1 mm med ettervekst. Men er virkelig alle rosabloggerne slik?

I bloggen til denne jenta skriver hun om livet sitt som en 18-år gammel jente fra Harstad. Hun skriver om selvbruning, solarium, extensions, nye innkjøp hun har kjøpt i det siste, om anbefalinger av forskjellige produkt, når hun har vært ute og spist på forskjellige restauranter, hun tar outfit bilder, også har hun selvfølgelig en liten chihuahua hund. Mange, eller de fleste av disse trekkene, er typiske trekk for en rosablogger. Men denne jenta skriver ikke bare om overfladiske ting som sminke, hår og mote. Hun skriver også mange meningsfylte innlegg som jeg kommer tilbake til. 

Det virker for de fleste ''toppbloggerne'' som bare det beste er godt nok. Alt skal være perfekt. Huden og håret er perfekt, neglene er fikset, brunfargen er på plass, blomstene er de fineste av dem alle, huset og møblene er fine og klærne er bare fra de dyreste og fineste butikkene.


Før hadde hun blondt langt hår med extension, men for noen måneder siden farget hun håret mørkt. Det har blitt mye diskusjoner rundt det og hun har også skrevet mye om det på bloggen sin og lurt på om leserne hennes mener hun passer best blondt eller brunt hår.


Hun tar også mye solarium, bruker mye selvbruning/brunkrem, har store pupper og får ofte fram at hun trener mye, men elsker sjokolade og snop og brus som hun sitter og koser seg med hver kveld.


Hun går ofte i veldig lettkledde klær, i hvert fall når hun skal ta bilder til bloggen, og du ser godt at hun vil vise frem puppene og kroppen sin. På fest så er det kortest mulig kjole og de høyeste skoene som er populære. Når hun skal ta bilder av seg selv til bloggen sitter hun ofte i den store sengen sin med playboy sengetøy og poserer i shorts eller bare en stor genser/t-skjorte. Hun har også ofte munnen sin dekket med den ene hånden eller noe annet, eller så smiler hun med munnen igjen. 


Designet hennes går igjen i fargene rosa og hvitt. Bakgrunnen på bloggen er litt rosa-hvit, og overskriftene er rosa mens teksten i innleggene er grå. Hun har også et rosa hjerte på hvert innlegg som viser hvor mange kommentarer hun har fått i hvert innlegg.

Hun har ikke med så veldig mange engelske ord i innleggene sine, det går mer i at alt er ‘’verdens beste’’ produkter, og leserne er ‘’verdens beste’’. Hun får veldig mange produkter sponset og tilsendt som de vil hun skal skrive om og reklamere for på bloggen sin, men hun har ikke overdrevet mye om det på bloggen sin. Derfor tror jeg hun bare legger det ut hvis hun virkelig er fornøyd med det, så hun fremstår som ei jente som skriver meningene sine og hun skriver at hun kan godt takke nei til et bud på 2000 kr for å skrive om et produkt hvis hun ikke liker det. 



Så det er en ting som er positivt med å ha blogg i hvert fall, du kan nå frem til mange og oppfordre og anbefale mange tusen mennesker til å kjøpe et produkt eller melde seg inn i en gruppe. Så det er ikke rart de er sponset av sponsorer, det er jo veldig god markedsføring av produktene sine med tanke på at så mange mennesker leser bloggene deres hver dag. 


Det som du først legger merke til, altså denotasjonen du får når du går inn på bloggen hennes, er at du legger merke til det er mye rosa, og du får inntrykk av at det er en typisk rosablogg. Du ser det er ei lita jente med store pupper, veldig brun og langt hår med extension som skriver denne bloggen. Rosafargen er også et symbol på kvinner siden det er en veldig feminin farge. Du legger også merke til at hun liker veldig godt seg selv siden hun går/tar bilder av seg selv i veldig lettkledde klær som regel. Hun skriver også om når hun har vært ute å spist med ‘’jentene’’ hennes. Det er noe som er typisk store bloggere, at de ofte er ute og spiser, og det går mye i sushi og fastfood.



Men hun skriver ikke bare overfladiske innlegg. Hun kommer av og til med noen dypere innlegg, f.eks. om ‘’ å være fornøyd med seg selv’’, eller innlegget ‘’ http://sophieelise.blogg.no/1329826401_vi_er_heldige.html ‘’. Hun er også veldig imot dyremishandling, og ekte Canadian Goose jakker og andre jakker og klær med ekte dyrepels på. Hun skriver mye om dette på bloggen sin og får veldig godt frem at hun er imot det og oppfordrer leserne sine til det samme. Hun er også med i mange organisasjoner og donerer et vist pengebeløp til de hver måned, så pengene hun tjener på bloggen sin går ikke bare til mat og pene klær. Det kan du lese om i innlegget her: http://sophieelise.blogg.no/1328875513_svar_p_sprsml_om_pels.html

Hun er heller ikke en typisk rosablogger, eller toppblogger generelt som handler klær bare fra de dyreste og fineste merkekjedene. Hun skriver at hun elsker både Gina Tricot, Cubus, BikBok og andre kjente kjeder.

Jeg tror, og merket det selv, at når jeg først begynte å lese bloggen hennes leste jeg den for jeg syntes hun virket som en så overfladisk bimbo bitch, at jeg syntes det bare var morsomt å lese bloggen hennes. Det var det som fikk oppmerksomheten min til bloggen hennes, og tror det gjelder mange andre av leserne hennes også. Det er også mange som leser bloggen hennes som anbefaler det videre til venner, og jeg tror når folk har lest bloggen hennes en stund får de et annet inntrykk av henne enn de fikk i begynnelsen. Det har i hvert fall jeg fått. Nå ser jeg ikke på henne som ei bimbo jente lenger. Nå ser jeg på hun som ei jente som prøver å være så normal som mulig, ha sine egne meninger og prøver å leve et normalt liv med bloggen på siden som en kjekk hobby og noe å holde på med og en plass å få ut meningene sine. Hun skriver ofte selv at det er vanskelig med en så stor blogg, og hun får veldig mye kritikk og folk som skriver stygge ting til henne. Men hun fremstår som en sterk jente som ikke lar det påvirke henne og hun skriver hun har så mange mer positive lesere som hun er så glad av å ha og som løfter opp for det negative. 
Så min mening er at jeg liker denne bloggen. Jeg er fast leser av den hver dag og føler at jeg får noe ut av å lese den. 




Bildene hentet fra http://sophieelise.blogg.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar